Tomàquets d’estiu multicolors

Ja ho sé, ja ho sé. Mirem on mirem estem envoltats de situacions que és per tirar tomàquets i no parar. Però ara que s’acosta l’estiu demanem una treva per a aquest fantàstic fruit de l’horta amb el qual podem preparar uns entrants fàcils, ràpids i molt refrescants. I com que estan a prop les rebaixes, jo també faig oferta de receptes i us ofereixo un 3×1, només vàlid per aquest número de pre-estiu. I això només és el començament, ja que aquesta elaboració amb tomàquets com a entrants admet moltes combinacions que queden obertes a la vostra imaginació. Què més voleu? Un suggeriment de regal: podeu fer les mateixes receptes farcint tomàquets tipus cherry i preparant una safata variada. Tindreu un aperitiu fantàstic amb molt de color.

tomàquets 1Explicarem primer el procediment per preparar els tomàquets i després us dono unes quantes idees per al farciment.

Hem de triar uns tomàquets d’una mida semblant, que estiguin madurs però no tous. Escalfem aigua en una olleta i quan arrenqui el bull, introduïm els tomàquets uns minuts per escaldar-los i poder treure la pell amb facilitat. Traiem els tomàquets de l’aigua i els posem en un bol amb aigua freda per tallar ràpidament l’escalfor i que no es posin tous. Els pelem i tallem la part de dalt com si fos una tapa. Buidem la part gran del tomàquet amb una cullereta i els posem girats sobre una fusta o paper absorbent per tal de buidar el líquid.

I ara ve l’oferta d’estiu que us havia promès. El 3×1. Una mateixa tècnica, 3 plats diferents.

Tomàquets farcits de xampinyons
Ingredients: Una ceba – una safata de xampinyons tallats – un all – pernil salat a dauets – un xic de vi de xerès – oli d’oliva – sal i pebre – alfàbrega picada.

Tallem la ceba i l’all, no cal que sigui en trossos petits, i ho sofregim en una paella amb 3 cullerades d’oli. Quan estigui quasi fet, hi afegim el pernil i per últim els xampinyons. Ho remenem una mica i hi afegim el vi de xerès. Ho tapem i deixem que es cogui fins que estigui tendre. Ho destapem i si veiem que encara te líquid, apugem el foc i reduïm el liquid sobrant.

Ho triturem tot i salpebrem al gust. Deixem refredar la pasta.

Farcim els tomàquets amb la pasta i els empolvorem amb alfàbrega fresca picada.

Tomàquets mariners
Ingredients: 1 alvocat – llagostins cuits i pelats – 1 llauna d’anxoves – 1 llauna de tonyina – 2 cullerades de maionesa – oli d’oliva – fulles d’alfàbrega – sal i pebre.

Pelem l’alvocat i el tallem a daus, reservem 4 llagostins i 4 anxoves per a   la decoració final i els que ens sobrin els tallem petits.

En un bol posem l’alvocat, les anxoves tallades, els llagostins, la polpa del tomàquet, el bonítol i hi afegim les dues cullerades de maionesa. Ho remenem bé i hi posem pebre si volem.

Farcim els tomàquets amb la barreja anterior i finalment ho decorem amb una anxova, un llagostí cuit, i una fulla d’alfàbrega.

Tomàquets farcits de sardines i formatge fresc
Ingredients: Una llauna de sardines en oli d’oliva – 100g de formatge fresc (potser tipus Burgos o de cabra que és una mica més gustós) – 6 o 8 olives negres sense pinyol – alfàbrega fresca.

Triturem el formatge, les sardines sense oli i les olives negres. Amb aquesta pasta farcim el tomàquets i els empolvorem amb alfàbrega fresca picada.

A aquesta recepta li queda molt bé salsejar els tomàquets amb una mica de tapenada aclarida amb oli d’oliva.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s