Tots som espiats

Recordo que pels anys 70 (finals del franquisme) alguns militants de partits d’esquerres, quan tenien una conversa per telèfon, tenien el costum d’acabar amb la frase: «Aprovecho para saludar a los policías que me estarán escuchando…».

Recordo també que a l’agost del 78, després de la mort de Pau VI, quan s’havia convocat el conclave per a l’elecció del seu successor (justament Joan Pau I), un company meu em va comentar que la CIA i el KGB (serveis secrets dels EUA i l’URSS) de segur que estaven treballant l’entorn dels cardenals electors per a influir en el nomenament del nou Papa, atesa la importància estratègica del Vaticà en la política mundial… I afegia: «En tots els partits polítics hi ha un “infiltrat” del partit opositor –o dels serveis secrets de les grans potències– que està passant informació: és la seva missió».

I també el que em va explicar un amic, que aleshores era diputat al Parlament de Catalunya, que circulaven una sèrie de dossiers sobre parlamentaris i consellers, amb informacions «compromeses», per a poder-les utilitzar per part dels parlamentaris d’altres formacions polítiques quan els convingués estratègicament…

Ara que ha sorgit tot l’afer del seguiment de polítics i activistes del nostre país m’ha semblat una veritable comèdia tot l’enrenou que s’ha creat…. ¿Algú es pot creure seriosament que aquestes persones no podien sospitar que eren espiades? Si tots els serveis «d’intel·ligència» d’arreu (Catalunya inclosa) es dediquen justament a això!

A més, ¿que no sabem prou que les grans empreses d’informàtica obtenen informacions personals nostres a través dels nostres aparells (ordinadors, mòbils, etc.)? I que tot el tema de la «protecció de dades» és una mena de «pantalla falsa» per a fer veure que estem protegits?

Realment la nostra societat és una veritable comèdia, plena de falsedats i d’hipocresia… Em venen al cap els dos passatges evangèlics on Jesús diu: «No hi ha res de secret que no s’hagi de revelar, ni res d’amagat que no s’hagi de saber» (Lluc 12,2) i «Llavors Jesús es va posar dret i els digué: Aquell de vosaltres que no tingui pecat, que tiri la primera pedra» (Joan 8,7).

Jesús Lanao

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s