25-N: Corresponsables per canviar la societat, compromís vers les víctimes

Una altra vegada, un altre any, tornem a reivindicar la fi de la violència vers les dones.

En quin món vivim? Quin món volem? L’amor és amor, i ha de ser amor. Per què es transforma en possessió i dolor, en odi i ràbia? La nostra societat, que es creu tan avançada, per què fa passes gegants enrere?

No, no diré xifres de dones mortes a mans de la parella. En un informatiu o altre ja les direm, ja les sentirem. I jo no les vull dir perquè haurien de sonar tots els seus noms, noms de dones que ens donarien puntades de peu a la consciència de tots plegats. Sí. De cadascun i cadascuna de nosaltres. Perquè no podem mirar cap a un altre costat. Cal canviar d’arrel la societat, i en som corresponsables.

I mentre la societat no canvia, les dones necessiten sortides i no sempre les tenen. I aquí és on s’agafen els agressors. Calen vies de sortida de veritat, protegir la dona que pateix violència de gènere de forma efectiva.

I no vull oblidar els homes. Els homes compromesos amb la seva actitud del dia a dia, els pares que eduquen en la igualtat. Són els que sumen, els que no es deixen arrossegar, els que viuen la seva masculinitat des de la seguretat que no són “més homes” per tenir actituds masclistes. Homes igualitaris i dones igualitàries, som els que podem canviar la societat.

Mentrestant, no oblidem que la dependència econòmica i habitacional pot matar. La manca de suport psicològic pot matar. La manca de protecció per als fills pot matar. La ment i les circumstàncies socials de la víctima poden ser unes aliades per a l’agressor. Per això, aquells que tingueu algun poder de decisió, que tingueu vocació de servei des de la política, comprometeu-vos de veritat amb el 25-N, Dia Contra la Violència Vers les Dones.

Maria-Josep Hernàndez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s