Us en recordeu?

Semblava que la pandèmia quedava enrere, tot i que ara els indicadors semblen repuntar… I en els moments més durs ens aferràvem a pensar que el coronavirus podia ser una oportunitat per fer aprenentatges com a humanitat, ni que el preu fos altíssim en vides, dolor, crisi econòmica… I mesos després potser no ho tenim tan clar…

I si recordem com crèiem que la vida havia d’estar al centre? Que era inqüestionable que els febles (avis, àvies, infants, malalts) eren el bé a protegir? Sí, els més vulnerables en el bell mig de les decisions. Com a Betlem, el més Feble a la menjadora! I els pastors, com els nostres treballadors essencials: vetllant pel que cal cuidar.

I si pensem en les xarxes de solidaritat que es van trenar en els nostres barris i pobles? I si somriem pensant com ens saludàvem amb el veïnat quan sortíem a aplaudir cada vespre? Ara que estrenem Advent, potser podríem veure com cuidar tanta gent que torna a estar sola, tantes famílies que es plantegen com arribar a fer algun obsequi als seus infants…

I aquell silenci de motors de cotxes que ens deixava escoltar el cant d’ocells, pol·lució que disminuïa i permetia que plantes i arbres verdegessin per tot arreu? Ho hem après? Ara que el COP26 ens ha posat davant dels ulls la irreversibilitat de l’emergència climàtica si no fem res ben radical, estem disposats a lluitar, quins passos decidim fer?

I aquesta pandèmia ens ha fet prendre consciència de la nostra vulnerabilitat com a éssers humans i com a societats… Que aquest Nadal, Aquell que s’ha fet vulnerable a Betlem i es fa vulnerable en els petits, adolorits i empobrits del nostre món, ens obri la sensibilitat per fer un 2022 en què vegem que Ell (amb la nostra ajuda) fa noves totes les coses!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s