La Pasqua amagada


Jesús anunciava la bona nova del Regne i la feia realitat amb les seves actuacions, tant les guaricions de malalts i posseïts, com l’aixecament d’ànims abatuts, com la crida a viure amb una mirada diferent sobre les persones i les coses. I la seva Pasqua és la visibilització que tot això, l’anunci del Regne i les actuacions que el fan present i experimentable és, efectivament, el projecte de Déu.

Per això, a cada Pasqua, mentre celebrem Jesús i tot el que Jesús ens significa, farem bé de mirar tot allò que fa experimentable el Regne que ell ha iniciat. I no, no és sobrer anar repetint aquesta mirada cada any, veient com hi ha coses que continuen sent les mateixes i altres que van variant al compàs de la vida.

En aquest temps d’incertesa pandèmica, d’incertesa política i d’incertesa econòmica, valdrà la pena afinar els ulls i fixar-los en les moltes iniciatives que hi ha en dansa o que es comencen a moure i que no solen sortir als mitjans de comunicació, relacionades amb la millora de la vida de les persones directament o indirectament. Per exemple, la gran quantitat d’investigadors i investigadores que treballen pensant en resolució de problemes (salut, energia, agricultura, alimentació…) amb uns criteris que reverteixin els criteris destructius actuals. O les moltes iniciatives solidàries com ara el suport i compromís dels Amics del Jaume Botey per una central hidroelèctrica local/regional sense arrasar pobles i territoris indígenes. O la feinada que fa gent com la de la Plataforma pel Transport Públic, amb propostes en benefici de tothom però que van contra els imaginaris col·lectius que prioritzen el cotxe i que tots tenim ben ficats al cap. O els qui busquen pisos per llogar a refugiats.

Les llavors del Regne hi són, més enllà del que la nostra limitada i condicionada vista percep. Aquesta Pasqua podríem fer-nos-en cadascú una llista. Bona Pasqua!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s