Espai Subirachs

En un petit carrer del barri del Poblenou de Barcelona, Batista, 4; discretament instal·lat en uns baixos d’una comunitat de veïns; gairebé a tocar de la Sala Beckett, que ha revifat la seu de la Cooperativa Pau i Justícia on d’infant estudià Josep M. Subirachs (1927-2014); a prop de la casa on va néixer i de la casa on va viure d’infant, trobareu l’Espai Subirachs. Visiteu-lo. No us decebrà.

És un espai abastable, moderat, equilibrat, gens atabalador. Una selecció petita, però acurada, d’obres representatives (escultures, dibuixos, pintures, gravats, litografies, cartells, medalles…) de totes les èpoques de l’artista i un vídeo per contemplar l’obra pública monumental us permetran acostar-vos a Josep M. Subirachs, considerat un dels il·lustradors i escultors més importants de la Catalunya del segle XX, un treballador incansable que va deixar un llegat enorme.

Es pot visitar cada dijous, divendres i dissabte de 17 a 20 h i l’entrada és gratuïta. Si es vol una visita guiada per a un grup, llavors l’entrada val 5€ per persona i s’acorda el dia i l’hora més oportuns.

Per acabar us recomano que entreu a www.subirachs.cat. Entre molta informació que hi trobareu, a mi m’ha interessat molt un documental sobre la seva trajectòria.

Josep Pascual Comellas

Deixa un comentari