L’enreixat

Horitzontals

 1. Parella de lesbianes amb criatura o criatures. Arquebisbe de Rabat, fill d’Almeria i que parla català.
 2. Format, produït, creat. Patriarca que li va caure un xàfec horrorós.
 3. Fa niu. Que fa de bon menjar.
 4. Talla una arbreda arran de terra. A França, imatge de la Mare de Déu amb el fill mort a la falda. Conjunció copulativa
 5. Sofre. Forces de seguretat nazis. Fas arrels.
 6. Extraterrestre que va protagonitzar una pel·lícula famosa. Tallo una arbreda arran de terra. Casament com no n’hi ha hagut cap altre, segons explica l’evangeli de Joan.
 7. Nom amb què es coneix una formació política present al Parlament de Catalunya i a les Corts espanyoles. Per als romans volia dir 1.000. A Anglaterra, a les cinc de la tarda.
 8. Estranys. Paraula de gos. Indicació de taxi i d’altres vehicles d’ús públic.
 9. Lloc on els cristians es van anomenar així per primer cop. Nom d’una vitamina.
 10. Treia el pèl amb un raor. Al revés, símbol químic del Luteci. Cançó breu per a veu i piano.
 11. Nom d’una altra vitamina. Nitrogen repetit tres vegades. Moure el cos seguint unes determinades pautes expressives, generalment al so d’una música.
 12. Xicotes. Braç d’un molí de vent.

Verticals

 1. Serra de la Catalunya occidental. Estri per tirar fletxes.
 2. Peça musical per a ser cantada per una veu solista, habitualment amb acompanyament orquestral. Quan el pa es comprava a pes, tros que s’afegia per completar el que faltava per arribar al pes demanat. Per als romans volia dir 1.000.
 3. Rieres petites esdevingudes camins, que fan pensar en Salvador Espriu. Em llevo d’hora.
 4. Partit nacionalista gallec d’esquerres, fundat el 1980 i que el 1984 es fusionà amb el Partit Socialista Gallec. Habitants d’Astúries.
 5. Òrgan d’investigació militar, que va actuar amb duresa a la rereguarda republicana durant la guerra civil espanyola. Poble del Pirineu aragonès. En les enquestes, lletres que indiquen que la persona enquestada desconeix la resposta a la qüestió que li han plantejat.
 6. País de l’Himàlaia però imaginant que, en comptes de ser un, fossin uns quants. Lletres amb les quals se significa el so k davant la e i la i. Una vitamina que ja ha sortit abans.
 7. Gibrelleta al revés. Òrgans, ordinàriament subterranis, formats per una tija curta que treu arrels per la part inferior i està recoberta de fulles membranoses o carnoses disposades en forma d’escates, com en els lliris, les cebes, les tulipes, etc.
 8. Nom català medieval. Ciutat de Galícia. Prefix negatiu.
 9. Fòsfor. Institut de Tecnologia de la Construcció. Mou el cos seguint unes determinades pautes expressives, generalment al so d’una música.
 10. Abans n’hi havia a totes les festes majors, però ara ja se’n fan molt pocs. Riu de Galícia, afluent del Miño, però amb la primera lletra posada al final.
 11. Lloc on s’ensenyen animals més o menys exòtics en captivitat. Sigla del nitrogen, però en plural. Equip d’Assessorament Psicopedagògic.
 12. Nom de dona. Nucli de població de la Cerdanya.

Solucions: https://issuu.com/punxo/docs/l_agulla__n_mero_118/24

Josep Lligadas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s