Quinoa saltejada amb verdures i ou

El nostre cos necessita un descans de la sobredosi de sucre, greix i altres excessos. Fins i tot si hem fet tot el possible per menjar sa, el més segur és que hàgim abusat de la quantitat. És inevitable i va unit a l’alegria de les festes.
Quan parlem de tornar a la normalitat que ningú hiperventili, ens referim a trobar un equilibri alimentari amb menjars saborosos, sans i nutritius.
Un consell general: en la mida del possible hem de triar menjar fresc sense processar i d’aquesta manera minimitzem la quantitat de toxines que el nostre cos ingereix i facilitem la seva posterior eliminació.
En aquesta recepta experimentarem amb un “cereal” catalogat com un superaliment per la seva gran quantitat de nutrients, ric en proteïna i, a més, no conté gluten i amb una quantitat important de fibra que actuarà com una “escombra” emportant-se la brutícia que acumula el nostre cos.

Ingredients per a 4 persones

  • 250 gr de quinoa
  • 500 ml de brou (vegetal o de pollastre)
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 2 pastanagues
  • 2 carbassons
  • 4 ous
  • Sal i pebre al vostre gust
  • Oli d’oliva

Preparació

El primer pas sempre és esbandir bé el gra de quinoa amb aigua abundant. Introduïm la quinoa en una olla a la qual afegirem el doble de brou que volum de cereal i ho posarem a bullir aproximadament durant deu minuts. En aquest moment apaguem el foc i deixem reposar durant cinc minuts més.

Pelem i tallem totes les verdures: ceba, pebrots, pastanagues i carbassons. Amb un raig d’oli d’oliva sofregim molt lentament la ceba i les dues classes de pebrot. Després afegim les pastanagues i per últim afegim els carbassons. Salpebrem i afegim la quinoa. Ho deixem uns minuts al foc baix, remenant tots els ingredients i reservem.

Preparem els ous seguint una tècnica lliure de greixos: escalfats, cuits, passats per aigua, a baixa temperatura…

Servim la quinoa amb verdures en un bol i posem l’ou a sobre. Si us agrada li podeu donar un punt de sabor empolvorant per sobre una mica de pebre vermell dolç, herbes provençals o orenga, segons els vostres gustos.

Tere Jorge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s