Pasta amb aromes de tardor

La carbassa és una verdura dolça, plena de minerals i vitamines i amb unes propietats terapèutiques molt interessants. Sembla que es va començar a conrear a l’Àsia meridional, i que d’allà va passar al continent americà. Al segle XV els espanyols la van introduir a Europa. Al nostre país no és gaire popular, segurament perquè és una mica feixuc haver-la de pelar.

La carbassa conté un 90% d’aigua, molt poques calories i en canvi ens aporta moltes vitamines i molta fibra. La carbassa ajuda a regular l’equilibri del sucre en la sang i beneficia el pàncrees, per tant també és bo consumir-ne en casos de diabetis i hipoglucèmia. Ajuda a expectorar i treu el moc del pulmó, els bronquis i el coll. Evidentment no substitueix cap medicament però sembla una bona idea prendre’n quan estem refredats.

Malgrat les seves fantàstiques propietats la carbassa no és precisament una de les hortalisses més consumides. Incorporeu-la a la vostra dieta, en especial durant la tardor i l’hivern. Un dels efectes positius de menjar verdures dolces com aquesta és que tindreu menys ganes de prendre altres dolços no recomanats.

Hi ha moltes maneres de cuinar la carbassa, avui us en ofereixo una amb ingredients propis de la tardor.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 gr. de pasta (la que més us agradi: pappardelle, tagliatelle, farfalle…)
  • 300 gr. de carbassa
  • 150 gr. de ricotta
  • una ceba petita
  • bolets o xampinyons
  • oli, sal, pebre i nou moscada
  • brou de verdures o pollastre

Preparació

Sofregiu la ceba trinxada amb tres cullerades d’oli. Talleu la carbassa amb una ratlladora amb forats grans i afegiu-la a la ceba. Remeneu durant 5 minuts, afegiu-hi un got de brou de verdura o pollastre i deixeu que faci xup-xup fins que la carbassa estigui feta. Si fa falta afegiu-hi una mica més de brou calent. A continuació afegiu la ricotta, la nou moscada i ajusteu de sal i pebre (amb una mica més de pebre queda més bona, jo crec, perquè el pebre contrasta el gust dolç de la carbassa). Ara podeu deixar la salsa tal com està o bé triturar-la amb minipimer perquè quedi com una crema. Aquesta és una salsa que és pot preparar abans i guardar-la a la nevera (fins i tot fer-ne quantitat i congelar-la) i en el moment només haureu de coure la pasta.

En una paella saltegem els bolets o els xampinyons tallats no massa grans, amb una mica d’all. Bulliu la pasta en abundant aigua salada, escorreu-la al dente i aboqueu-la a la paella on heu cuit la salsa. Reserveu una mica de l’aigua de la cocció. Afegiu-hi també els bolets que hem saltejat. Remeneu-ho i si la salsa us sembla massa seca o enganxosa (sobretot si l’heu passada pel minipimer) afegiu-hi una mica de l’aigua de la cocció que teniu reservada. Emplateu i “buon appetito”.

Tere Jorge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s