Torre de verdures amb formatge provolone

Per gaudir de les vacances i combatre la calor us proposo una recepta amb molt de color i molt agraïda de menjar tant al migdia com per sopar. Podeu fer-la amb molt de temps i també es pot pensar com a cuina d’aprofitament si utilitzeu les verdures que trobeu per la nevera d’aquelles que queden peces úniques que no donen per fer un plat. A última hora només cal muntar-lo i donar el darrer toc gratinant la vostra torre.

La cocció d’aquest plat, al forn, és una de les tècniques més aconsellades ja que no utilitza greix, és molt poc agressiva i el resultat és que els aliments conserven molt bé totes les seves propietats, sobretot gust i color. Aquesta recepta, ens aportarà gràcies a les verdures, molta aigua, fibra, vitamines i minerals. El formatge acabarà de donar aroma i textura a aquest plat a més de l’aportació de calci.

Ingredients (4 racions)

  • 4 làmines de lasanya
  • 1 pebrot vermell
  • 4 talls d’albergínia grossa
  • 4 talls de carbassó gros
  • 4 tomàquets madurs
  • 4 cullerades de postre de pasta d’olivada (la podeu comprar)
  • 20 talls fins de formatge provolone o qualsevol altre que us agradi
  • Oli d’oliva, sal i pebre.

Preparació

Courem les làmines de lasanya en aigua abundant, amb sal. Les escorrerem i les reservarem. Tallarem el pebrot vermell, l’albergínia i el carbassó a talls, de la mida més semblant a la de la làmina de lasanya. Ho posarem en una safata de forn, amb oli d’oliva, sal i pebre. Ho courem, fins que tot agafi color. Escaldarem el tomàquet, el pelarem i li traurem les llavors i el suc.

Per muntar el plat, posarem a la base la làmina de lasanya i, per sobre, hi escamparem la pasta d’olivada. Al damunt, el tomàquet i les altres hortalisses, intercalant-hi un tall de provolone o el formatge que us agradi cada vegada i acabant-ho amb formatge. Procurarem que la làmina de lasanya no hi sobresurti, per evitar que se’ns cremi. Ho farem gratinar fins que el formatge es desfaci.

Tere Jorge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s