Pelle Maha

Ha sorgit una nova iniciativa (en la qual jo hi participo) de revista, de plana web i de xarxa i trobades anomenat Pelle Maha –la Casa Gran, en llengua basaa, de sud Camerun– i és una proposta de tradicionals africans feta a tradicionals d’arreu del món.

Pelle Maha és un espai de reflexió des de diferents tradicions religioses i espirituals del món que miren amb ulls crítics els temps en els quals ens ha tocat viure. Es vol que Pelle Maha sigui una mena de modesta aliança de l’Esperit, que agrupi persones de distintes tradicions que sentin la necessitat d’expressar el seu punt de vista sobre la Realitat des de l’experiència tradicional o religiosa. Pelle Maha és una iniciativa que va sorgir a les planures equatorials de Camerun, on un sacerdot de la tradició Mbog (el sistema de pensament tradicional dels basaa del sud de Camerun), Mbombog Badjang, va fer-li arribar al Ferran Iniesta i a l’Agustí Nicolau, a Barcelona. Pelle Maha està format per tres petits fòrums reflexius: Douala, Barcelona i Montreal, que en sí no són ni una associació ni un projecte, és una xarxa agermanada amb la missió de redreçar la nau humana.

Les eines de Pelle Maha són senzilles: les nostres tradicions espirituals –arrelades, vives– i el coratge de dir la veritat, obrint horitzons a l’esperança.

Quim Cervera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s