Amanida de peu de porc

Ja arriba l’estiu i aquells sopars lleugers que podem disfrutar a l’aire lliure sols o en bona companyia.

I què millor per anar lleuger que una “amanida amb peus”. Perdoneu la llicència xistosa, amb “peus de porc”. I us preguntareu i d’això en dius lleuger? No us esvereu! Us proposo una preparació pels peus de porc tan fina que ens farà volar i un acompanyament del tot refrescant. Tot en conjunt ens ofereix un plat únic molt complert i a disfrutar de la vetllada.

Ingredients

  • 4 peus de porc tallats per la meitat de llarg
  • 1 ramet d’herbes
  • tomàquets cherry
  • 6 patates rodones
  • barreja d’enciams
  • 50 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 10 ml de vinagre
  • 20 g de mostassa antiga
  • un grapat de nous
  • pebre negre
  • 1 gra d’all
  • oli d’oliva

Preparació

El dia abans hem de coure els peus de porc en una olla amb aigua i el ramet d’herbes tres hores. Un cop estiguin tebis els desossem i els deixem refredar a la nevera.

Preparem una vinagreta de mostassa, barrejant l’oli d’oliva, el vinagre, les nous i la mostassa. Triturem els ingredients amb la batedora i reservem la vinagreta.

Fem també un allioli fluix o una maionesa d’all. En una paella antiadherent, enrossim a foc molt lent els peus de porc, tallats a làmines d’un dit de gruix, amb molt poc oli, fins que siguin cruixents.

Fregim les patates pelades i tallades també a làmines d’uns 3 mm fins que quedin ben cruixents. Quan siguin cuites les posem a gratinar amb una cullerada d’allioli per sobre, vigilant que no es cremin.

Finalment muntem l’amanida posant un llit d’enciams amanits al mig del plat. Al voltant hi posem els peus de porc cruixents. Hi afegim una cullerada de vinagreta de mostassa per sobre. Al costat hi afegim les patates gratinades amb l’allioli. Ho acabem de guarnir amb els tomàquets cherry tallats per la meitat.

Tere Jorge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s