Estar en pau

“Com estàs?” “En pau”. Certament, crec que és el millor estat interior que podem tenir. Feia molt de temps, anys, que no havia experimentat aquest “estar en pau amb mi”, i que poc té a veure amb estar content, trist, sol o acompanyat. Podem estar en pau i sentir-nos feliços i plens, i també estar en pau, encara que estiguem en un moment de tristor o de soledat. La pau interior suposa l’energia per afrontar qualsevol repte que ens presenti la vida o qualsevol decisió vital que vulguem prendre.

Però com ho fem, per estar en pau? Jo diria que vivint en coherència amb el nostre jo més profund, intentant ser honestos amb nosaltres mateixos i amb les persones que ens envolten, mantenint un estat interior de confiança, i sent capaços d’acceptar els nostres errors mentre també valorem i agraïm el que tenim de bo.

És bo aturar-nos, fer silenci, fer callar els pensaments que ens envaeixen contínuament i escoltar aquella veu interior que de vegades ens guia. Els pensaments no som nosaltres, són fruit de la nostra ment tan plena de soroll i contradiccions. Aturem-nos i escoltem-nos. Veurem amb claredat allò que hem de fer, allò que tenim pendent, per estar veritablement en pau. I aquesta pau donarà fruits en nosaltres i el nostre entorn.

Maria-Josep Hernàndez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s