Passen els Reis

En el record hi ha guardades algunes d’aquelles coses que em portaren els Reis quan era petit. Deixo de banda aquelles joguines i aquells sentiments acompanyats per les persones que hi érem i em quedo amb la il·lusió, amb la confiança i amb la sinceritat de les cartes ben conduïdes per aquells que ens ajudaven a escriure-les. Penso en el final amb el qual sempre les acabàvem: “Y lo que sus Majestades quieran”. Entre ratlles, un gest de confiança plena, traduït amb el que vosaltres, pare-mare… creieu oportú. Confiança feta esperança que els Reis no passaran de llarg, sinó que el que portaran anirà donant la mà a la il·lusió i al que podien, fent números i per l’edat. Sovint l’expressió, “això és per a tots i per a totes”. No parlem de l’escapatòria, complement o el que en vulgueu dir, dels Reis de ca l’àvia que sempre eren sorprenents.

Il·lusió que va més enllà del seu significat i que jo tradueixo per: mirar endavant, tot caminant. El ritme és diferent, el cos es gasta, però la interioritat creix i és ben viva.

Uns Reis Mags que l’Església els ha fets sants, perquè són de cor universal i mentalitat del tot oberta. Són buscadors de Jesús que ja és dir-ho tot.

El que seria ben esquifit, és que aquesta festa, com a creients, quedés reduïda al regal o a tenir més.

Un comentarista ens diu que els Mags no es varen canviar de religió ni que es fessin seguidors de Jesús, però sí que el buscaven fins a trobar-lo.

“Hi ha una estrella a l’horitzó que il·lumina nostra vida…” Lletra del nostre himne de mig camí al Seminari, escrita pel que fou Manel Pont, fill d’Anglès. A ell, també se’l coneix per la lletra de la bonica sardana Somni.

Ser seguidors de l’exemple dels Reis Mags, vinguts d’Orient i que no perden la seva identitat i busquen, guiats per la màgia de la Fe, l’Estrella de la LLUM.

En aquesta vesprada, el pare i la mare ens deien: “A dormir aviat, si no els Reis passaran de llarg”.

Ignasi Forcano Isern

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s