Espiritualitat… creativitat o el de sempre?

Aquest va ser el títol del IV Fòrum de la Red Miriam de Espiritualidad Ignaciana Femenina que va tenir lloc a Madrid els passats dies 6 i 7 de maig i va aplegar una cinquantena de dones arribades de diferents llocs d’Espanya.

Dinàmiques per deixar anar i crear, plantejar-nos reptes, generar conclusions… Tot va fluir i va ser alegre, intens, vital. Uns “conversatoris” van acabar de reblar el clau: María Toscano, filòsofa, des del silenci, la fondària, el dol; Mónica Rossi Palomar que va viure una crisis personal dolorosa i forta i va reinventar-se fins a arribar a regidora d’Igualtat a Huelva, o dues components d’Ain Karem, el grup musical de Vedrunes que preguen quan canten i per això ens ajuden a interioritzar.

Ha servit per descobrir la potència d’aquesta xarxa que va començar fa més de 30 anys reunint religioses d’espiritualitat ignasiana i després s’ha obert a d’altres laiques que també bevem d’aquesta font. Una voluntat de voler mirar-la des del nostre ser dones.

Una crida a mantenir el cor arrelat a terra, als marges, a les persones més desvalgudes… i la mirada enfocada cap amunt. I adonar-nos que la Ruah és creativa… I si res no canvia, si fem el de sempre, no serà que vivim sense escoltar l’Esperit?

Maria Antònia Bogónez Aguado

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s