T’hi has fixat?

Avui, passant pel carrer, dues bones dones comentaven que la informació sobre el temps ja havia anunciat que les temperatures es mourien i força. Això em fa pensar com d’un temps ençà, la gent es fixa i escolta les informacions climatològiques. Recordo i ho he escrit alguna vegada, que en l’època d’estudiant, els dijous a la tarda, teníem festa i anàvem a passeig. Aquest dia, doncs, en llevar-te, el primer que feies, més d’una vegada, era mirar per la finestra quin cel hi havia. Per què? Doncs per poder anar a jugar. Parlant d’aquest interès que normalment, surt a les converses, van normalitzant-se expressions com la causa d’això o d’allò, que es deu al canvi climàtic, al perill de la contaminació… En el llenguatge popular, més d’una vegada, manifestem que estem bé o no tant quan diem: l’aire d’aquesta habitació és enrarit, no es pot viure amb tanta calor… Per altra banda, com agraïm l’aire del camp o d’aquells indrets on el clima es gratificant. La climatologia, realment, juga un paper molt important a les nostres vides. És veritat, però, que no som prou conscients de la influència que l’estat d’ànim ens proporciona. Més d’una vegada, i parlo ja de temps, dèiem: Ens hem reunit, però com que no sabíem què dir, hem parlat del temps…

Fa temps, els homes del temps eren la gent del camp, amb aquelles expressions que fent-ne pregunta dèiem: quin temps farà, demà? Ara, s’ha avançat tant, que fins i tot hi ha programes emesos a la televisió on la gent pregunten quin temps farà per organitzar-se les vacances, el descans, fins i tot, en indrets llunyans. La ciència com avança i ben aparellada amb la tècnica.

Insisteixo, tot això, més d’una vegada em porta en aquesta reflexió: A nivell del món religiós i del catòlic, com és que anem tan fora de temps?

Ignasi Forcano Isern

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s