Les pors i l’Evangeli

A la celebració del Perdó, abans de Nadal, a la nostra parroquià de Poblenou pors(Pineda de Mar), vàrem parlar de les pors: les que ens dominen, les que dominen als altres… i què ens diuen els evangelis. Va ser tot un exercici de reflexió compartida en què em va sorprendre com tothom es va obrir de seguida a participar. Se’ns va proposar dir les pors que tenim en veu alta, i la meva sorpresa va ser la gran quantitat de pors que van sorgir, obertament, de tots.

Vaig pensar que les pròpies vivències són les que construeixen les pors, però també n’hi ha moltes que tenen a veure amb la consciència de la nostra fragilitat. Algunes que vam enumerar van ser la por a la malaltia, a la solitud, al dolor, a perdre la feina, a la mort, a la guerra, al terrorisme, a la mort o el patiment de les persones estimades, a la immigració, al desconegut… fins i tot la por “a no morir a casa”.

I llavors vam compartir la reflexió del que ens diu l’Evangeli, que ens parla de confiança, d’actuar, de ser valents, comprometre’ns i moure’ns. Mateu 7,7: “Demaneu i Déu us donarà; cerqueu i trobareu; truqueu i Déu us obrirà, perquè el qui demana, rep; el qui cerca, troba; i a qui truca, li obren”. Per afrontar la por: la confiança. Tot un exercici de fe i una lliçó més de vida a l’Evangeli. Confiem… i començarem a caminar.

Maria-Josep Hernàndez

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s