Ara que ja s’han acabat les vacances i tornem a la nostra vida quotidiana on se’ns demana un alt rendiment físic i/o mental i esperant que arribin dies menys calorosos, avui us convido a tastar una crema amb elements molt propis de la tardor.
La castanya és una fruita seca, rica en vitamines i baixa en greixos i molt nutritiva que ens aporta energia, que falta ens fa per afrontar els dies més feixucs.
Si bé la majoria de nosaltres ens limitem a menjar-les torrades en època de Tots Sants, la seva temporada s’allarga fins a finals de gener i això ens permet poder gaudir d’aquesta recepta ben entrat l’hivern.
• 200 g castanyes torrades
• 1 litre de brou de pollastre
• 1 ceba
• 100 g de fredolics
• Oli
• Sal i pebre
Preparació
Posem en una olla oli i la ceba tallada fina i fem un sofregit, hi afegim els fredolics i hi donem unes quantes voltes.
Després hi tirem el caldo i les castanyes, que prèviament haurem torrat i pelat. Cal rectificar de sal i pebre al gust i deixar bullir uns 15 minuts.
Finalment, ho triturem tot de manera que quedi amb una textura de crema. Al moment de servir-la podem afegir-hi uns fredolics fregidets amb uns encenalls de pernil salat.
Tere Jorge