Esperança en el canvi

Tot i el desconcert que plana sobre la situació política, econòmica, ambiental, i a pesar de la percepció generalitzada d’estar al bell mig d’un laberint sense sortides a la vista, hi ha esperança! Potser per allò que les coses només es comencen a arreglar quan ja no poden estar pitjor. Sigui com sigui, el motiu per estar esperançats en un canvi és la impossibilitat de continuar amb les lògiques actuals. L’esgotament dels paradigmes fins ara vigents porten a la fi d’uns relats que ja no se sostenen ni traient asos de sota la màniga.

La convulsa crisi econòmica i social de començaments d’aquest segle ha fet caure alguns vels.

Ara sabem que el lliure mercat no crea riquesa, com es deia, sinó deute, un deute que a partir de 2008 tampoc poden pagar les nacions “riques”, i que aquesta civilització ha traslladat a les següents en forma de residus, d’esgotament de recursos minerals i de crisi ambiental. Assange, Snowden i Falciani, entre altres ens han ensenyat les entranyes ocultes d’una democràcia que és captiva. I convivim amb contradiccions com el rebuig social a la corrupció, que identifiquem com una de les causes de la crisi i de la injustícia, mentre a l’Estat espanyol continua guanyant les eleccions el partit més corrupte, i això no només passa a Espanya.

Hi ha però una primavera àrab i un 15M que inauguren un nou cicle social amb unes generacions que comparteixen poc la cultura dels seus pares, i que han rebut el missatge que s’han d’obrir camí per sobreviure als seus progenitors. Estan ja transformant les estructures socials a través de les xarxes globals, i transformaran també les estructures polítiques i econòmiques. És qüestió de temps. Allò que té de feixuc avui el món forma part d’un passat que es desploma a marxes forçades creant molts interrogants, i també por! En canvi, les respostes vénen més de les futures generacions que obren camins nous.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s