Reinventem el pa amb tomàquet?

Quin plat més nostre que ja ha traspassat fronteres! Fins i tot a Madrid podem trobar el “pa amb tomaca” i que alguns deuen menjar en la més absoluta intimitat, no sembli que fan cap concessió a Catalunya.

No poso en dubte que el pa amb tomàquet de tota la vida és boníssim, però ja sabeu que sempre m’agrada anar una mica més enllà i per això us ofereixo dues receptes innovadores per disfrutar aquest estiu amb la família i els amics. Segur que a partir d’aquí podeu posar la creativitat en marxa.

Truita de pa amb tomàquet i pernil
Ingredients (per a una truita): un tomàquet madur; una llesca ben gruixudeta de pa de pagès (sobretot que sigui pa de pagès!); 2 ous; oli d’oliva verge extra i sal.

Ratllem el tomàquet, descartant-ne la pell, i el poseTruita de pa amb tomàquetm en un bol. Hi afegim un pessic de sal i un rajolí d’oli.

Agafem la llesca de pa de pagès i en tallem amb un ganivet un rectangle de la molla, d’aproximadament 2 cm x 12 cm. El suquem en el tomàquet fins que quedi ben impregnat per tots els cantons i l’emboliquem amb dues llesques fines de pernil salat.

En un altre plat, batem els ous amb una mica de sal. Escalfem oli en una paella prou gran i, quan sigui calent, hi aboquem els ous i abaixem molt el foc.
Esperem dos o tres minuts que la truita sigui quallada, com si estiguéssim fent una crêpe. Col·loquem el rectangle de pa al centre de la truita i l’emboliquem pels dos cantons.

Retirem la truita del foc quan la veieu prou feta, depenent de si us agrada més blanca o més torrada.

Cons de pa amb tomàquet i pernil

Ingredients: pa de motlle, sense crosta (dues llesques per persona); tomàquets que siguin forts (els de pera van bé); pernil salat (tallat fi però que no es PA AMB TOMÀQUET I PERNIL 009 copiatrenqui).

Amb el corró, estirem les llesques de pa fins deixar-les ben fines. Les enrotllem amb un motllo en forma de paperina i les posem al forn. Primer amb el forn normal i els últims dos minuts amb el gratinador. De tota manera, vigileu-les molt  sovint, perquè  no es cremin.

Quan les traiem del forn, posem un parell de talls de pernil que quedi envoltant el pa, però per dins. Això farà que no s’estovi  el pa amb el tomàquet.

A part, trossegem  el tomàquet i l’amanim amb sal, oli d’oliva verge i una mica d’orenga i el deixem l’estona que anem preparant totes les altres coses.

Omplim el cornet amb els daus de tomàquet i ja ho podem servir.

Tere Jorge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s