Enfilar l’agulla

Una agulla de cosir sense enfilar, per a què serveix?

Ara, he decidit fer alguna reflexió tot pensant en la nostra amiga, feta revista, L’Agulla.

Si vull enfilar-la, ¿amb quin fil o amb quina classe de fil? No pot ser més gruixut que el forat de l’agulla, aplicat a l’adagi català “estirar més el braç que la màniga”. Són els objectius, el per què se’ns ofereix mitjançant els articles, sense dubtar, ni de bon tros, de la seva qualitat. M’ho dic a mi mateix i coneixent i pensant el que he llegit, saps de quin peu calça. Per això, aquell bon amic me la va recomanar. Tal volta, llegint aquestes ratlles t’hi avindràs o no, però crec que s’ho val, tenir esperit crític.

Un altre detall és que quan volem enfilar l’agulla, preparem el fil, ja que enfilar no és gens fàcil. Serveixi com a exemple quan hem de triar per ocupar aquella feina o aquella responsabilitat. Aquí podem aplicar-hi, escollir els titulars, els temes, les signatures, qui ho pot fer… És veritat que tot això són feines molt concretes d’aquells que han assumit una direcció honrada i bona, però no podem amagar el cap sota l’ala.

Cosir no és tapar forats, però sí buscar camps i situacions que no contradiguin ni desviïn els objectius o el perquè de la publicació.

No vaig més enllà, però a la vida, hem “d’enfilar” tantes vegades, sense caure en el perill del que els meus avis, sastres i sastresses, em deien quan el fil era massa llarg, en deien: enfilades de gandul i ja en sabem el resultat, el fil s’enredava.

Gràcies, L’Agulla, ben enfilada, amb tot l’equip de direcció, lectors i tots aquells que quan els cau la revista a les mans, com a bons cosidors i cosidores, saben fer-ho el millor possible.

Ignasi Forcano Isern

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s