“Torrijas” emmascarades

Ja sabeu que no sóc gaire de receptes dolces, però en aquestes dates no m’he pogut resistir a fer-vos arribar una recepta tradicional de Setmana Santa, això sí amb un toc innovador. Les torrijas o tostes (permeteu-me que em quedi amb el nom en castellà) han esdevingut unes postres molt associades a la Setmana Santa. En realitat, en el seu origen era una menja que es donava a les dones que acabaven de donar a llum per recuperar forces i, més tard, sobretot en èpoques de crisi, era un recurs que aportava molta energia, saciava la gana i aprofitava aliments bàsics que hi havia a totes les cases i no es podien permetre el luxe de llençar. El que ara anomenem cuina d’aprofitament.

Ingredients

1 litre de llet
Pa a llesques (millor de dos dies abans)
4 cullerades de sucreTorrijas
1 pal de canyella
3 ous
2 taronges
100 grams de sucre morè
la pela de mitja taronja ratllada
2 cullerades de mel
150 grams de xocolata negra de rebosteria

Preparació
Per fer les torrijas, escalfem en un pot la llet, el sucre blanc, la pell de la taronja ratllada i la canyella. Anem remenant fins que estigui ben calent, però sense arribar a bullir (aproximadament uns 10 minuts). Ho retirem del foc i deixem que es refredi. Batem els ous i els reservem.

Preescalfem el forn (dalt i baix) a uns 180º. Introduïm el pa en la llet aromatitzada, que ja estarà freda, i deixem que xuclin be la llet però que no es desfacin. Les traiem i les passem per ou.

Cobrim la plata del forn amb paper vegetal i hi posem les torrijas. Les deixem al forn uns 20 minuts, les girem i les deixem 5 minuts més, abans de treure-les i deixar-les refredar.

Preparem un almívar amb el suc de les taronges i el sucre morè i ho remenem a foc baix fins que es dissolgui el sucre. Afegim la ratlladura de mitja taronja i les cullerades de mel. Ho deixem al foc lent, remenant fins que es vagi espessint. Ho reservem fins que es refredi.

Fonem la xocolata i banyem les torrijas amb l’almívar i suquem la meitat en la xocolata fosa i ja estan llestes.

Tere Jorge

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s