Recomanacions del meu regidor de cultura

He passat unes quantes setmanes immobilitzada per haver-me trencat un peu. Ha estat una bona ocasió per reposar, llegir i xerrar amb els amics.Llibres Mercè Un d’aquests amics, en José Luis, és també regidor de cultura i ho va demostrar: que és amic i que estima la cultura. Va venir a casa amb un bon lot de llibres i de videos, ben triats i personalitzats. Curiosament m’he llegit, ben de pressa, els llibres i tinc pendent encara els videos (crec que he perdut empenta cinematogràfica). Però us vull parlar de dos dels llibres que em va deixar.

Un es diu La Librería Ambulante (Christopher Morley 1890-1957) i és un petit clàssic de la literatura nord-americana, una delícia molt fàcil de llegir sobre el gust per la lectura. Una dona, avorrida de fer de mestressa de casa amb l’obligació de servir el seu germà, ho deixa tot, compra un carretó-llibreria ambulant i recorre el país predicant el plaer de llegir. Editorial Perifèrica 2012.

Un altre és August, de John Williams, una biografia novel·lada de l’emperador Octavi August escrita l’any 1973, en la línia del Jo, Claudi de Robert Graves, amb el qual fa de bon comparar sense que surti perdent. Al contrari. Resulta estimulant contemplar-los tots dos i fa adonar del punt de ficció que afegeix cada autor als personatges històrics de totes dues novel·les.

No us desitjo pas que us poseu malalts. Però si fos així, desitjo que pugueu fruir també de la lectura i del cinema. I dels amics i amigues!

Mercè Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s