Novament, en aquest 2016, la història de la Pasqua

Fa vora dos mil anys, més o menys per aquestes dates, moria crucificat als afores de Jerusalem, amb poc més de 30 anys, un personatge anomenat Jesús de Natzaret, que feia un cert temps que predicava una nova manera d’entendre la fe israelita, i que posava molt nervioses a les autoritats jueves. Aquesta nova manera d’entendre la fe es basava en la convicció que Déu és, per damunt de tot, Pare-Mare que estima, i que vol que el criteri bàsic d’actuació dels seus fills i filles sigui també l’estimació per a tothom, amb especial atenció envers aquelles persones que més estimació necessiten.
Els seus seguidors van quedar molt descol·locats davant aquella mort, perquè estaven convençuts que aquell a qui seguien era realment l’enviat de Déu, i no els cabia al cap que Déu pogués permetre per al seu enviat una fi tan desgraciada.

Però heus ací que un dia, aquells deixebles, encapçalats primer per una dona, Maria Magdalena, i després per un home, Simó Pere, van començar a dir que l’havien vist viu, que havia ressuscitat d’entre els morts. I que això significava la garantia de Déu per al camí d’aquell predicador galileu que havien seguit. I des de llavors, fins al dia d’avui.

Aquesta història ja ens la sabem. Però, quan a la redacció de L’Agulla parlàvem de què diríem en aquesta editorial, el que ens sortia era que, tal com està el nostre món i el nostre país, el millor que podíem fer era valorar aquest camí que dóna sentit a la fe dels creients. I creure que, efectivament, de l’amor que la creu de Jesús tan bé expressa, en surt resurrecció. I animar-nos mútuament en aquest mateix camí, i animar-nos alhora a ser capaços de descobrir totes les llavors de resurrecció que continuen creixent entre nosaltres i, també, gràcies a nosaltres.

Bona Pasqua!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s