Barcelona a cau d’orella. Xavier Theros.

Barcelona a cau d’orella. Xavier Theros. Editorial Comanegra, Barcelona 2013

Una ciutat és una inesgotable font de riqueses arquitectòniques, urbanístiques, històriques, personals, col·lectives, pintoresques, tristes, màgiques, vulgars, inesperades, impossibles, grans, petites, minúscules… en fi, que els adjectius es podrien acumular aquí inacabablement. I recollir riqueses d’aquestes en un gran nombre, i publicar-les en un llibre, és un goig per al lector que tingui les antenes sintonitzades, ni que sigui només una mica, en aquesta longitud d’ona.

Un servidor les hi té, i molt. Em fa feliç passejar per un lloc i saber-ho tot, d’aquell lloc. Per això (deixeu-me fer-me una mica de propaganda) vaig escriure fa tres anys un llibre recollint tot el que sabia del meu poble, un llibre que es diu Viladecans, els llocs i les històries, i que si us pica el baterol podeu demanar-lo al correu trestorresviladecans@telefonica.net.

Doncs bé, dcobertaacauorellaesprés de tots aquests preàmbuls, us voldria recomanar vivament el llibre Barcelona a cau d’orella. Són 500 pàgines (justes, ni una més ni una menys) on l’autor recorre Barcelona i recull pas a pas tot el que es pot saber de cada carrer, de cada racó, de cada ambient… Un llibre que es pot llegir assegut al sofà de casa, i fer una visita virtual a la ciutat, o es pot llegir visitant presencialment alguns dels llocs que s’hi expliquen, duent-lo a les mans com a guia.

Josep Lligadas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s