El capital contra el siglo XXI? Comentario teológico al libro de Thomas Piketty. José Ignacio González Faus. Ed. Sal Terrae, 2015

Els qui no creiem massa en els càlculs cabalístics dels savis (?) economistes i veiem els desastrosos resultats de l’aplicació de les seves receptes sobre els països i els seus habitants més honrats (no sobre els que formen part de les 92 Airejar González Fauselits econòmiques apàtrides), tenim de vegades la sensació que som enganyats i expoliats per una mena de secta supranacional recolzada per gent ingènua que creu en valors que aquesta “secta” no segueix però que fingeix encarnar. Per això ens feia falta un llibre com aquest, que tot repassant les teories econòmiques i les aportacions de Piketty, tan actuals, amb un llenguatge el menys tècnic possible, fes entenedor i ajudés a obrir els ulls sobre el que està passant al món econòmic. Tot això des d’un punt de vista que coincideix amb el pensament que actualment expressa el papa Francesc.

El Dr. González Faus, després d’analitzar les doctrines econòmiques clàssiques, analitza el resultat de l’aplicació d’aquestes teories a l’economia internacional actual, la seva repercussió al món del treball i les perilloses desigualtats socials que se’n deriven i estem patint, tot això sense estalviar noms i dades d’actualitat.

Com a exemple del que acabem de comentar, llegim alguns fragments: “También tiene su pecado Goldman Sachs, entidad consejera de Grecia (cuyo delegado para Europa era el Sr. De Guindos)”. “En Grecia, como en España, la deuda la han pagado los que menos debían y se han escapado los que más tenían y los que más debían”.

Y veiem el títol d’algun capítol: “¿Crear empleo o crear esclavitud?”, “El dinero como Dios”.

En resum, aquest llibre ens ofereix una panoràmica documentada, dura i realista d’allò que ens espera si continuen endavant aquestes polítiques amb la complicitat de la Gran Banca Internacional i dels diaris dels quals són propietaris i els seus “analistes” a sou.

Un llibre imprescindible per estar informat, obra d’un autor independent i coneixedor del problema i de l’ètica social.

Pau Hernández Prats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s