Pastís de bolets i formatge

Sembla que la tardor és el temps de bolets per excel·lència. Un producte de la natura que està tan arrelat a la nostra cultura i que també té un fonament nutricional i medicinal molt sòlid.

I és que ha arribat a les meves orelles aquesta sentència rotunda del metge hematòleg Josep PiBoletsqueras de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona: “Si menges bolets, millores la salut”. Pel que es veu, tenen fibra, redueixen el colesterol i milloren el funcionament immunitari. I si, a sobre sou dels que us agrada anar a “caçar bolets”, eixamplareu el pulmons i fareu circular les cames.

No ens cal res més, ho tenen tot: cultura, salut i mil maneres de preparar-los.

Ingredients

  • ½ kg de bolets variats (queda millor si són de diferents colors)
  • 100 gr de formatge d’untar (tipus Philadelpia)
  • 1 ceba
  • 4 ous
  • 1 copeta de conyac o brandi
  • 1 iogurt natural
  •  Oli d’oliva, pebre i sal

Preparació

Fregim la ceba tallada molt petita, fins que estigui tova. Hi afegim els bolets tallats molt petits i els sofregim amb la ceba, salpebrem i hi afegim el conyac. Ho deixem refredar uns 10 minuts.

Hi afegirem ara els ous batuts, el formatge fresc i el iogurt. En aquest moment podem triar fer una pasta fina amb la batedora o batre’n la meitat perquè es vegin els bolets. Aquesta darrera és una opció bastant interessant per poder oferir diferents tipus de textures.

Untem un motlle amb una mica de mantega o oli i el posem al forn al bany maria, aproximadament una hora a 170º.

Millor fer-ho el dia abans i deixar-lo dins el motllo fins el moment de servir.

Ho podem utilitzar com a entrant amb torradetes petites tipus canapès, com a primer plat tallant-lo a llesques una mica gruixudetes i acompanyat d’una amanida variada.

També queda molt bo si l’acompanyem d’una mousse de pebrot vermell escalivat, molt fàcil de fer. Només s’ha de passar per la batedora 200 grams de nata líquida, sal, pebre, un grapat d’ametlles torrades i anar afegint pebrot fins que ens quedi el color i la textura desitjada. Un cop feta posem la mousse per sobre dels talls de pastís.

Tere Jorge

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s