Rotllos tricolors

Avui que es parla tant de concentració, matisos, colors, tendències, etc. des del racó de la cuina també volem fer-hi la nostra aportació, i donat que per cuinar, s’ha de fer amb sabata plana perquè els peus toquin ben bé a terra (seria poc fiable un menjar fet amb sabates de taló), aquí va la nostra proposta: tres elements, tres colors, tres sabors que, mantenint la seva identitat, fan un únic plat novedós. Ja és hora que “progressem”, superem el típic rostit de sempre i ens arrisquem a fer coses “diferents”.

Ingredients (per a quatre persones): Un bistec de vedella gran per persona (normalment si no està molt oberta la part de la “culata” va molt bé); una truita a la francesa per a cada bistec; un tall de pernil per a cada truita (si és bo millor). Per a la salsa: 100 gr. d’ametlla crua, dos alls i una ceba grossa; 1 got de vi blanc; 1 got de brou de pollastre o carn.

Preparació: Es fan les truites i es reserven en un plat. Salem i empebrem els bistecs segons els gustos i els estenem sobre una fusta. A sobre de cada bistec, hi col·loquem la truita a la francesa i a sobre de la truita el tall de pernil. Una vegada tenim aquests tres pisos, amb molta cura, enrotllem el bistec ben fort i el lliguem amb cordill de cuina (per això necessitem que el bistec sigui gros i que la carn no s’obri). Posem els rotllos en una paella amb oli. Un cop daurats els reservem. En aquell mateix oli, hi fregirem les ametlles, els alls i la ceba. Ho passarem per la batedora amb una mica de brou.
A la cassola hi col·locarem els rotllos i els regarem amb el vi blanc, hi afegirem la picada i el got de brou i ho deixarem coure una mitja hora aproximadament. Si veiem que s’espesseix massa la salsa hi podem afegir més brou.
Traiem els rotllos i els deixem refredar. Un cop freds, traiem el fil de cuina i els tallem en rodanxes ni primes ni gruixudes. El resultat és sorprenent.
Servim les rodanxes de carn tricolor en una plata i la salsa a part, ben calenta. L’acompanyament el decidiu vosaltres.

Tere Jorge

Publicat en el número 37, desembre 2003
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s